На Великој сцени Народног позоришта у Београду у присуству великог броја истакнутих званица из културног И јавног живота проглашен је пети добитник престижне књижевне награде Извиискра Његосева.

Свечаном проглашењу добитника награде, чији су оснивачи Епархија будимљанско никшићка и компанија “Мона” присуствовали су и митрополит црногорско – приморски, Амфилохије који је био трећи добитник Његошеве награде, а скуп је благословио Његово преосвештенство Владика, будимљанско никшићки, Јоаникије.

Жири у саставу професор доктор Јован Делић, председник, професор др. Иван Негришорац, Милутин Мићовић, професор др Ранко Поповић и др Драган Хамовић одлучио је да Извиискру Његошеву за 2015. годину додели академику Љубомиру Симовићу, за целокупни књижевни рад.

У образложењу жирија наведено је да је Љубомир Симовић и као драмски писац, и као лирски пјесник у врху не само савременог српског пјесништва, а по међународној афирмацији, нарочито по планетарном успјеху својих драма, стекао свјетско име и глас.

Уручење награде Извиискра Његошева која се састоји од повеље и плакете, академику Љубимиру Симовићу биће уручена о данима Светог Василија Острошког. Одломке из Његошевог, као и из дела Љубомира Симовића, казивали су драмски уметници Биљана Ђуровић и Небојша Дугалић,а учесници хора Православни српски појци, учинили су овај скуп још свечанијим.