Песник, Ђорђо Сладоје добитник је седме по реду књижевне награде Извиискра Његошева. У уторак, 18.2.2020. на свечаности поводом проглашења, у Крипти Храма Светог Саве, стручни жири у саставу: др Јован Делић – председник жирија, Милутин Мићовић, Драган Станић, Драган Хамовић и Ранко Поповић донео је одлуку да овогодишња Извиискра Његошева припадне песнику из Херцеговине.

Ђорђо Сладоје је награду која се традиционално додељује сваке друге године, за најбољу књигу, сабрана или одабрана дела, или целокупно дело објевљено на српском језику добио за целокупно песничко дело, а поводом књиге „Занатски дом“.

Поезија Ђорђа Сладоја не прикрива ни своје претке ни савремене сроднике, а опет је својствена себи, исповеда своју живљену малу човечанску историју, као честицу велике приче о припадајућем народу и још веће приче о човеку уопште – стоји у одлуци стручног жирија.

Свечаности поводом проглашења присуствовали су Његово Преосвештенство Господин Јоаникије, Епископ будимљанско-никшићки који је благословио скуп, емининтне званице из света културе, медија као и бројни поштоваоци песничке речи.

Награда „Извиискра Његошева“ биће уручена о данима Светог Василија Острошког, а састоји се од повеље и плакете, уметничког рада вајара Љубише Манчића, и новчаног износа који уручује господин Ђорђе Момировић у име породице Момировић и компаније Мона као суоснивача и донатора награде.